Danish RNA Society's 9th Annual Meeting

Program				
10:00 - 10:30 10:30 - 10:35	Registration Welcome by DRS Chairman Jørgen Kjems	30 min 5 min		
Session 1	chair: Peter Ebert And	lersen		
10:35 - 11:20	Keynote: René Ketting , IMB, DE On small RNAs and histone mRNAs	45 min		
11:25 - 11:55	Talk: Anders Wittrup , Lund University, SE Barriers to endosomal escape of RNA therapeutics	30 min		
12:00 - 12:15	Industry Talk: K. Julia Duda - Integrated DNA Technologies Advanced RNA synthesis for gene editing and gene silencing applications	15 min		
12:20 - 12:35	Selected Poster Talk: Marianne Yoth piRNA-guided transposon silencing is epigenetically maintained throughout Drosophila germline development	15 min		
12:35 - 13:30 13:00 - 13:30	Lunch break and poster session DRS General Assembly	55 min 30 min		
Session 2 chair: Nicolas Fossat				
13:30 - 14:15	Keynote: Eva Maria Novoa , CRG, ES Decoding the epitranscriptome at single molecule resolution: from method development to clinical applications	45 min		
14:20 - 14:50	Talk: A. Yaël Nossent , UCPH, DK The microRNA epitranscriptome in cardiovascular health and disease	30 min		
14:55 - 15:10	Selected Poster Talk: Marion Le Rest CBC-dependent splicing of first introns is driven by ZC3H18	15 min		
15:15 - 15:30	Selected Poster Talk: Helena Larsen Evolutionary divergence of non-canonical RNA capping across the hepaciviruses	15 min		
15:30 - 16:00	Coffee Break, Voting for best poster	30 min		
Section 2	ahair: Praga Staratain And	lroop		
Session 3	chair: Brage Storstein And			
16:00 - 16:30	Talk: Ole Winther , UCPH and DTU, DK Deep learning for RNA subcellular localisation and single nucleotide resolution CLIP enrichment prediction	30 min		
16:35 - 16:50	Industry Talk: Karl Norqvist - Takara Bio Shasta: Novel Technology for HT Single-Cell RNA-Sequencing	15 min		
16:55 - 17:10	Selected Poster Talk: Jakob Nilsson A proteome-wide dependency map of protein interaction motifs uncovers novel motifs required for mRNA regulation	15 min		
17:15 - 17:30	Selected Poster Talk: Asger Jørgensen Aptamer-based profiling of blood samples by APTASHAPE for diagnosis and progno	15 min osis		

Danish RNA Society's 9th Annual Meeting

17:30 - 17:45	Coffee Break	15 min
Session 4	chair: Jør	gen Kjems
17:45 - 18:15	Talk: Minna-Liisa Änkö , Tampere University, FIN RNA-protein interactions shaping RNA structure and localisation	30 min
18:20 - 18:50	Talk: Marvin Tanenbaum, Hubrecht Institute, NL Ribosome cooperativity promotes fast and efficient translation	30 min
18:50 - 19:00	Poster Prize Announcement and Closing Remarks	10 min
19:30 - 21:30	Dinner (for signed-up participants)	